ایرانگردی
به گزارش آی فیلم 2، «چپلی کباب» از غذاهای پر طرفدار در خاورمیانه است که در افغانستان، ایران، هند و پاکستان به روش های مختلف تهیه می گردد.
در بین مردم افغانستان، اصطلاح کباب معمولا به سرخ کردن گوشت همراه با مخلوط های اضافی گفته می شود و دارای انواع متعددی چون «کباب تکه»، «کوبیده»، «نرگس کباب»، «ماهی کباب» و «چپلی کباب»...می باشد.
«چپلی کباب کچالو» نوع دیگر از انواع کباب های بوده که از مخلوط کچالو به علاوه سایر ادویه جات و ترکاری(سبزیجات) تهیه می شود.
در ادامه این گزارش، با طرز تهیه این غذای مزه دار آشنا می شوید:
مواد لازم؛
سه عدد کچالو (سیب زمینی)
سه عدد تخم مرغ
یک گیلاس پنیر رنده شده
نیم گیلاس نیش پیاز خورد شده (پیازچه)
نیم گیلاس گشنیز خورد شده
یک قاشق چای خوری مرچ سیاه (فلفل سیاه)
یک قاشق چای خوری تخم گشنیز
طرز تهیه:
برای تهیه چپلی کباب کچالو، ابتدا کچالوها را رنده کرده، همراه با تخم مرغ، پنیر رنده شده، نیش پیاز، مرچ سیاه و تخم گشنیز مخلوط می نماییم و به مدت 10 دقیقه می گذاریم تا مواد به هم جذب شوند.
در این قسمت برای سرخ کردن چپلی کباب کچالو، از دو روش می توان استفاده کرد.
روش پر چرب:
در این روش مقدار زیاد روغن را سرخ کرده و مواد کباب را به اندازه های یکسان در آن، تا زمانی سرخ می نماییم که رنگ طلایی را به خودش بگیرد.
روش کم چرب:
در این طریقه مقدار کمی روغن را در ماهیتابه انداخته و مواد چپلی کباب را در آن بریان(سرخ) می نماییم. گفتنی است در این روش می توان از ادویه جاتی مثل «مرچ سرخ» استفاده کرد.
سمیه غفوری زاده